tisdag 11 mars 2014

Allergi

..eller inte.
Idag var jag och Lily på barnmottagningen.
Vi fick träffa en läkare, allergisköterska, läkarstuderande, dietist, provtagningssköterskor x2.
Läkaren kollade Lilys kropp, hud, ögon, viktkurva, frågade massor med frågor och vi kom fram till att det var bäst att ta olika blodprover, allergiprover (fisk, ägg, mjölk mm.), träffa dietist, samtala med allergisköterskan om smörjning av hud, väga om 2v på BVC och sedan få en tid för uppföljning. Hon skrev ut salvor/krämer av olika slag.
Allergisköterskan informerade om smörjmetod.
Dietisten gav tips och råd om vad Lily bör äta och hur mycket samt hur vi ska få henne att öka i vikt och bli mer intresserad av mat. Vi fick en ny välling utskriven. Vi kan absolut ge henne smakportioner, gröt, frukt mm. Hon kanske helt enkelt inte är en välling tjej! Vi ska undvika Mjölk.
Blodproverna var en kamp. För sköterskorna. Lily fick emla på båda handryggarna så hon kände inget, dock kom inte en droppe blod från nån av händerna. Inte en droppe ens när de drog ut nålarna.. I huvudet fanns inga synliga kärl att sticka i så det blev de små fingrarna som fick sig några stick för att sedan "mjölkas" på bloddroppar till 3 rör!
 Allt tog 3h. Jag var ta mig tusan (fan) helt slut efteråt. Lily också, så slut att vi helt enkelt inte orkade träffa mammisarna/bäbisarna i stan :(. Ibland måste man bara ta ett steg bakåt och hämta andan.
Jag kommer inte ihåg allt som sas, var helt enkelt för mkt info. och mitt blodsocker kan väl ha varit på 2 typ!
Läkaren ringde några timmar efter och berättade att proverna på Hb, lever mm var bra (tack å lov) och vi får invänta de andra proverna. Så var det med det.
Längtar till T kommer hem. Ibland känner man sig så äckligt ensam! Skönt att E och E är här :)