lördag 4 januari 2014

Sjuk

Lily blev sjuk i förrgår.
På fm hade vi varit och vägt på BVC. +30g på 3 dagar. Inte så ok faktiskt.
Hon var helt slut som artist på kvällen och vi upplevde att hon var helt lealös till och från.
Bestämde mig för att ringa 1177 och de ringde upp en läkare på sjukhuset som ringde upp mig.
Ordern var att komma in för att hålla koll på henne.
Sagt och gjort, vi inhandlade cola zero och swebars för att orka med en (eller flera) nätter på sjukhus. Ni kanske vet (och om inte kan jag ju tala om) hur jobbigt det är att sova/bo på sjukhus. Osköna sängar dålig- eller obefintlig mat osv. Dessutom vet man ju att man inte KAN sova för att man oroar sig för sitt barn.
På akuten konstaterade man att Lily inte var piggelin alls och att hon hade lite feber samt ögoninflammation. Vi blev inlagda på 56:an där småttingar bor, där jag har legat med min son då han var ny, då han vägde mindre än 2kg. Nu var man alltså tillbaka med sin lilla dotter. Allt var sig likt och de andra barnen var SMÅ.
L skulle äta var 3e timma och man ville se hur mkt hon åt eftersom vi har haft problem med vikten och att hon inte är så stor i maten. Kändes skönt att detta nu kollas upp och att man får försöka utreda varför hon inte går upp så mkt.
De tog prover på L. Som förälder tycker man det är fruktansvärt då de sticker nål i en sån liten hand! Man försöker dölja sina tårar som kryper fram i ögonvrårna. Det är inte enkelt.
Proverna var bra men hon har en aning lågt Hb fast barnläkaren, som pratade lite knagglig svenska (tror hon var typ ryska,) sa att det var helt ok för en bäbis som var ca2mån så det är ju bara å lita på det. L skulle till en början sova ute med personalen och övervakas samt matas under natten men eftersom hon hade lite feber och knas i ögat vågade de inte ha henne bland de andra småttingarna som är så infektionskänsliga så hon fick sova med oss istället :). F Y F A N vad trött man var efter typ 1-2h sömn den natten.. L var betydligt piggare igår och vi fick åka hem på permis till tisdag. SKÖÖÖÖNT med egen säng. zzzzzzzzzzzzzzzz...

L bestämde sig för att vara vaken i natt (till ca 05). Hon lärde sig även att gråta/vara missnöjd. Det tog alltså nästan 2 månader och en sjuka för att lära sig det :)
Vi trugar i henne 100ml majsvälling/mål och droppar ögonsalva i ögonen morgon och kväll. Det går ok, och ögat är betydligt bättre idag. Vi är dödströtta men vid gott mod och det känns bra att hon är piggare. Vi turas om att sova mellan varven även dagtid. L har sovit i stort sett hela dagen, känns som att man laddar för natten..vaken natt. Tror på att ta extrajobb för att kunna boka en och åka på sikt. Ärligt!
I em var jag och köpte babysittern som vi mailat om att köpa på blocket. L verkade gilla den. Hon kollade lite på hockey med T sen ville hon i famn. Hon meddelade genom gråt. Hon har lärt sig hur man kan utnyttja det. Vi är fast. Det känns ok. ;)

Eftersom vi bara är på permis har L kvar sitt band, Fotbojan som jag kallar det. vi hoppas att vi kan klippa den på tisdag då vi ska tillbaka på 56:an. Viktigast är ju att hon blir frisk och att hon börjar gå upp mer i vikt. Det löser sig nog.